Вночі: Трамп назвав кандидата на пост посла в ООН, закінчився пільговий період розмитнення авто з єврономерах, у Карпатах загинули туристи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Трамп запропонував послом в ООН чинного посла в Канаді

Президент США Дональд Трамп запропонував на посаду посла США в ООН чинного посла в Канаді Келлі Крафт. «Келлі виконала значну роботу, представляючи нашу націю, і я не сумніваюся, що під її керівництвом наша країна буде представлена на найвищому рівні. Вітаю Келлі та всю її сімʼю!» — заявив Трамп.

Крафт обіймає посаду з вересня 2017 року. Вона брала безпосередню участь у переговорах про NAFTA — нову зону вільної торгівлі між США, Канадою і Мексикою.

В Україні закінчився термін пільгового розмитнення автомобілів на «єврономерах»

22 лютого збіг термін пільгового оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Від 23 лютого діє загальний режим розмитнення таких авто за повною ставкою акцизного податку. Вже з 24 травня автовласників почнуть штрафувати за нерозмитнене авто.

За даними Мінфіну та Державної фіскальної служби, за час дії цього закону з листопада минулого року оформлення «євроблях» принесло бюджету понад 12 млрд гривень.

США залишать у Сирії 400 військових

США вирішили залишити в Сирії 200 своїх військовослужбовців на базі в районі Ат-Танф, а також миротворчий контингент у складі 200 осіб на північному сході країни.

Очікується, що американські військові разом із військовослужбовцями європейських країн увійдуть до контингенту, загальна чисельність якого становитиме від 800 до 1,5 тис. осіб, їхнім завданням стане створення та спостереження за зоною безпеки.

Венесуела частково закрила кордон з Колумбією

Влада Венесуели тимчасово закрила три мости на кордоні з Колумбією напередодні прибуття з боку цієї країни гуманітарного вантажу. Офіційний Каракас гарантує безпеку при перетині кордону як венесуельцям, так і колумбійцям та обіцяє мости відкрити після того, як припиняться «жорстокі акти насильства» проти Венесуели.

За даними ЗМІ, літаки ВПС США з 50 тоннами продовольства і медикаментів для Венесуели в пʼятницю приземлилися на аеродромі поблизу колумбійського міста Кукута.

У Карпатах загинули туристи

В Івано-Франківській області в Карпатах у пʼятницю, 22 лютого загинули двоє туристів з групи з восьми осіб, яка прямувала на гору Піп Іван Чорногірський.

Решта шестеро туристів перебувають у приміщенні рятувального поста, їхньому життю нічого не загрожує. До місцеперебування туристів, які вижили, направили пошуково-рятувальну групу для їх супроводу.