Дуда: Польща готова до збільшення військової присутності США на своїй території

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Дуда: Польща готова до збільшення військової присутності США на своїй території

European Parliament / Flickr

Польща розраховує на збільшення військової присутності США на своїй території і чекає на відповідь з цього питання від Вашингтона. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда на спільній прес-конференції з президентами України Петром Порошенко і Литви Далею Грібаускайте в Любліні.

«Ми розраховуємо, що ця присутність збільшиться, але чи буде збільшена кількість військовослужбовців або кількість місць їх дислокації — це рішення прийматиме американська сторона», — сказав польський президент.

Дуда зауважив, що Польща згодна на присутність американських військ на своїй території і додав, що зараз на території країни перебуває 4,5 тис. військовослужбовців США.

  • Президенти України, Польщі та Литви Петро Порошенко, Анджей Дуда та Даля Грібаускайте на зустрічі в Любліні обговорили питання військової та енергетичної безпеки.
  • Польща закупить у США ракетні системи HIMARS з дальністю ураження 300 км на $655 млн. HIMARS — системи, що встановлюються на вантажівках. Окрім них, за договором Польща отримає також навчальний пакет і боєприпаси. Сума операції складе $655 млн.