Опитування: Серед кандидатів у президенти лідирує Зеленський, але перемогу прогнозують Порошенку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Артист Володимир Зеленський, президент Петро Порошенко та лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко залишаються лідерами передвиборчих перегонів, згідно з опитуванням Центру соціальних і маркетингових досліджень «Социс».

Серед тих, хто визначився з вибором, за Зеленського готові проголосувати 24,7%. Друге місце посідає Петро Порошенко — 19,2%. За Юлію Тимошенко респонденти готові віддати 15,9% своїх голосів.

За Юрія Бойка готові проголосувати 10,7%, за лідера «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка та лідера Радикальної партії Олега Ляшка – 6,9% та 6,5% відповідно.

За кандидата від партії «УКРОП» Олександра Шевченка готові проголосувати 3,9%, а за мера Львова Андрiя Садового — 3,3%, за самовисуванця Iгоря Смешка — 2.7% тих, хто визначився. Усі інші кандидати набирають менш ніж 2%.

Серед тих, хто обовʼязково голосуватиме, Зеленського підтримують 23,8%, Порошенка — 20,3%, Тимошенко — 15,9%.

Разом з тим, найбільш імовірним переможцем на президентських виборах українці вважають Порошенка. Таку думку висловили 23,9% опитаних. Перемогу Тимошенко прогнозують 16,3% опитаних, а Зеленському — 12,5%. В перемогу решти кандидатів респонденти вірять неохоче, жоден з кандидатів не отримує показники вищі за 5%.

Близько 71% українців відповіли, що обов’язково будуть голосувати на виборах президента 31 березня. Вагаються у своїх намірах 20% опитаних. Всього близько 9% заявили, що не будуть голосувати.

Дослідження проводили з 8 до 18 лютого, опитано 2 тис. респондентів в усіх областях України (без урахування населення анексованого Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Статистична похибка дослідження: +/– 2,1%.