Вночі: США залишать у Сирії 200 військових, поліція перевіряла штаб БПП у Сумах, «Динамо» вийшло до 1/8 фіналу Ліги Європи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

США залишать у Сирії 200 військовослужбовців

У Сирії залишаться близько 200 американських військовослужбовців після виведення з країни контингенту США. За словами прес-секретаря Білого дому Сари Сандерс, вони виконуватимуть миротворчі функції.

Про таке рішення оголосили після телефонної розмови президента США Дональда Трампа з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Поки неясно, як довго ці 200 військових будуть залишатися в Сирії і де саме вони будуть розгорнуті.

У Сумах поліція нагрянула до штабу «Блоку Петра Порошенка»

У Сумах поліція перевіряла штаб партії «Блок Петра Порошенка». Правоохоронці отримали повідомлення про можливий підкуп виборців у штабі. На місці поліцейські затримали двох чоловіків — киянина та жителя Дніпропетровської області, які не змогли пояснити мету перебування в Сумах. Чоловіків затримали, бо поліція виявила у одного з них «барсетку з предметом, схожим на пістолет».

Поліція не повідомила, у чий саме штаб приїжджала, проте за даними ЗМІ, мова йде про БПП. Разом з тим прокуратура Сумської області відкрила проти поліцейських кримінальне провадження за перевищення повноважень, перешкоджання законній діяльності політичних партій і завідомо незаконне затримання.

Волкер представив сайт про російську агресію в Україні

Спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер представив сайт про агресію Росії в Україні. Ресурс носить назву «Протидія російській агресії в Україні». Ресурс представляє хронологію подій від окупації Криму і початку війни на Донбасі у 2014 році до захоплення росіянами українських кораблів у Керченській протоці в листопаді 2018 року. Також на сайті опубліковані наслідки цих подій для мирного населення та інфраструктури, перераховані інші гібридні методи війни проти України, до яких вдається Росія.

«Динамо» вийшло до 1/8 фіналу Ліги Європи, «Шахтар» вилетів.

Київське «Динамо» обіграло грецький «Олімпіакос» з рахунком 1:0 у матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА. Єдиний гол на 32-й хвилині забив новачок киян Фран Соль. У першому матчі команди зіграли з рахунком 2:2, і за сумою двох зустрічей далі пройшла київська команда. Хто стане наступним суперником, «Динамо» дізнається вже в пʼятницю.

Донецький «Шахтар» на цій стадії Ліги Європи зазнав нищівної поразки від німецького «Айнтрахта» з рахунком 1:4. У донеччан відзначився Мораєш. Перший матч між цими командами у Харкові завершився з рахунком 2:2.