Протести в іспанській Каталонії: траси в регіоні перекрили палаючими шинами, мітингувальники бʼються з поліцією

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
Протести в іспанській Каталонії: траси в регіоні перекрили палаючими шинами, мітингувальники бʼються з поліцією

Paco Freire / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

У четвер, 21 лютого, в Барселоні та інших містах іспанської Каталонії пройшла масштабна акція протесту прихильників незалежності регіону, повідомляє Reuters. Протестувальники виступили проти судового процесу над лідерами місцевих сепаратистів, яких Іспанія звинувачує в підбурюванні до бунту і розтраті держкоштів.

Кілька десятків людей з допомогою сільськогосподарської техніки перекрили шосе недалеко від муніципалітету Сан-Жульян-де-Раміс. Протестувальники підпалили шини, щоб заблокувати 11 автомагістралей. Також десятки учасників страйку заблокували залізничну станцію в Барселоні.

Спецназ поліції використовував кийки проти великої групи протесувальників після того, як кілька з них кинули каміння в правоохоронців.

За даними місцевої поліції, під час сутичок з правоохоронцями постраждали 28 людей, у тому числі 12 поліціянтів. Чотирьох активних учасників протесту затримали.

  • 2 жовтня 2018 року, в Барселоні масові акції протесту в річницю референдуму про незалежність Каталонії переросли у заворушення — демонстранти почали штурмувати огорожі біля регіонального парламенту в Барселоні. Тоді учасники акції, які приховали свої обличчя, спробували звести барикади і кидали каміння в правоохоронців.