СБУ: В організації «виборчої піраміди» підозрюють нардепа від «Батьківщини»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
СБУ: В організації «виборчої піраміди» підозрюють нардепа від «Батьківщини»

Руслан Богдан / Facebook

У Службі безпеки України назвали імʼя нардепа, який підозрюється в організації схеми втручання у вибори президента. За даними СБУ ,цей підозрюваний — депутат від «Батьківщини» Руслан Богдан.

Пресслужба СБУ

Раніше у СБУ заявляли, що викрито «виборчу піраміду» під керівництвом народного депутата, яка працювала у низці регіонів України і мала на меті забезпечити конкретному кандидату перемогу на виборах президента 31 березня. У ній працювали три старших координатори та керівники, кожен з яких здебільшого відповідав за дві області.

Про це на брифінгу у Києві повідомив заступник голови СБУ Віктор Кононенко. За його словами, до діяльності «пірамід» причетні громадяни Росії та України.

Згідно з іншим оприлюдненим файлом, за організацію штабів у регіонах відповідали Владислав Ковалевський, Євген Матвейчук та Вартан Юмукян.

Пресслужба СБУ

  • 21 лютого Служба безпеки України провела 30 обшуків у різних областях в межах розслідування схеми підкупу виборців.
  • Від початку виборчого процесу поліція порушила 61 кримінальну справу та зареєструвала 1 477 заяв та повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом.
  • Девʼять із 44 кандидатів у президенти попросили поліцію надати їм охорону. За охороною звернулися Юлія Тимошенко, Володимир Зеленський, Олег Ляшко, Юрій Бойко, Анатолій Гриценко, Віталій Купрій, Сергій Тарута, Ольга Богомолець та Ігор Шевченко.