Вночі: набув чинності закон про курс України на ЄС і НАТО, розслідування спецпрокурора Мюллера завершать наступного тижня, Samsung представив смартфон зі складаним екраном

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Набули чинності зміни до Конституції про вступ України до ЄС і НАТО

21 лютого набули чинності зміни до Конституції, які закріплюють курс України на вступ у Євросоюз і НАТО. Закон був опублікований в «Голосі України» 20 лютого.

Документ вносить зміни відразу в три статті Конституції — 85, 102, 116, а також в преамбулу та перехідні положення. Крім того, закон забороняє розміщення на території України іноземних військових баз.

Розслідування спецпрокурора Мюллера можуть завершити вже наступного тижня

За даними телеканалу CNN, новий глава Мінʼюсту США Вільям Бар готується оголосити про завершення розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера, яке стосувалося можливого втручання Росії в американські вибори.

Очікують, що після офіційного оголошення доповідь за результатами роботи команди Мюллера передадуть у Конгрес США.

Активісти звинуватили очільника поліції Херсонської області в причетності до вбивства Гандзюк

Ініціативна група «Хто замовив Катю Гандзюк» звинуватила главу поліції Херсонської області Артура Мерікова в причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк. Меріков, за словами активістів, попередив організатора — Олексія Левіна про те, що за ним ведеться спостереження і йому краще виїхати. Після цього Левін втік у Домінікану.

Активісти додали, що безпосередній підлеглий Мерікова, Сергій Курділов, є кумом керівника групи виконавців злочину Сергія Торбіна. «Він організовував покривання реальних злочинців і вів слідство хибним шляхом», — стверджують в ініціативній групі.

Samsung представив перший смартфон з гнучким екраном

Компанія Samsung представила перший смартфон зі складним дисплеєм Galaxy Fold. У складеному вигляді пристрій нагадує звичайний смартфон, проте його можна розгорнути, перетворивши на планшет.

Вигин розташовано просто посередині екрану: в планшетному режимі він має діагональ 7,3 дюйма з роздільною здатністю 1536 на 2152 пікселі, у режимі смартфона — 4,6 дюйма та роздільну здатність 840 на 1 960 пікселів. Обидві половини корпусу мають по батареї, які визначаються як одне джерело живлення ємністю 4000 мАг.

У смартфоні встановили відразу шість камер. Три вмонтовано в задню панель, одну — в передню, а ще дві розташовані на гранях. Пристрій надійде у продаж 26 квітня і коштуватиме від $1 980.