Російський омбудсмен: переведення Балуха до Краснодару може зайняти до чотирьох тижнів

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Перевезення українського політвʼязня Володимира Балуха з анексованого Криму до Краснодара може зайняти від двох до чотирьох тижнів. Про це йдеться на сайті російського омбудсмена Тетяни Москалькової.

«Згідно із російським законодавством, кінцеве місце відбування покарання не повідомляється родичам і адвокату до моменту фактичного прибуття в нього увʼязненого. Зазвичай на таку дорогу, до того місця, куди він відправлений відбувати покарання, йде від двох тижнів до одного місяця», — зазначено в повідомленні.

Примітно, що Балух не давав своєї згоди на переведення в Росію. Отже, це є порушенням міжнародного законодавства.

«Етапування Володимира Балуха в РФ порушує також ст. 49 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка забороняє переміщення жителів окупованих територій на територію країни-окупанта», — уточнюється в повідомленні.

У той же час адвокат українця заявив організації «Кримська правозахисна група», що дії окупантів порушують закони самої Росії.

  • Українського політвʼязня Володимира Балуха етапували в Краснодар. Про це написав у Facebook заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.