Американський школяр звинувачує The Washington Post у наклепі та вимагає $250 млн

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Американський школяр звинувачує The Washington Post у наклепі та вимагає $250 млн

Американський школяр Ніколас Сендмен подав до суду на газету The Washington Post за те, що та нібито публічно його обмовила. Хлопець вимагає від газети $250 млн компенсації.

Про це повідомляє Fox News.

Ніколасу Сендмену 16 років, навчається у католицькій школі міста Ковінгтон штату Кентуккі.

Сендмен судиться з газетою через матеріал, з якого нібито випливає, що в січні 2019 року у Вашингтоні він спровокував сутичку з антитрампівським демонстрантом, ветераном Вʼєтнаму Натаном Філіпсом. У газеті написали, що Сендмен поводився агресивно щодо Філіпса.

У тексті описується, як група хлопчиків-підлітків, зокрема в футболках і толстовках католицької середньої школи Ковінгтона, співає і оточує невелику групу корінних американців, які брали участь у Марші корінних народів у Вашингтоні. Підлітки, серед яких був Сендмен, сміються і стоять поруч із літнім корінним американцем Філіпсом.

Опублікований матеріал активно обговорювали в соцмережах, а Сендмен заявив, що постраждав від цькування.

Школяр вважає, що журналісти The Washington Post зробили його винним у провокації сутички тому, що він є «представником білої раси, католиком та одягнув бейсболку з написом Make America Great Again.

Пізніше The Washington Post написала про те, що поліція не виявила ознак «расизму чи образ» з боку Сендмена та інших школярів.

Представник The Washington Post Кріс Коратті сказав Fox News, що редакція вивчає копію судового позову та готується захищатися.

  • Сутичка біля меморіалу Лінкольна в Вашингтоні сталася 18 січня 2019 року. Тоді учні старшої школи з Кентуккі оточили активістів з числа корінних американців, відбулася словесна перепалка.
  • Школа, в якій навчається Сендмен, засудила дії підлітків та навіть хотіла відрахувати їх.