У Бердянську обвалилася ще одна ділянка каналізаційного колектора. Це вже третя аварія за місяць

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
У Бердянську обвалилася ще одна ділянка каналізаційного колектора. Це вже третя аварія за місяць

Тарановський Денис / УНІАН

У Бердянську Запорізької області стався черговий масштабний обвал магістрального каналізаційного колектора, аварія на якому три тижні тому спричинила перебої з водопостачанням у місті. Про це повідомляє Бердянск 24.

Бердянський магістральний колектор, який приймає 80% стоків міста, обвалився відразу на двох ділянках: на вул. Пʼятігірській поруч із житловим будинком, а також на вулиці Ленінградській, між вулицями Вроцлавською і Промисловою.

Міські чиновники разом із комунальниками узгоджують заходи з усунення аварії. Про відключення води поки не повідомляється, однак бердянці на нього вже очікують. Попередня аварія на колекторі залишила без води мало не все місто: її відключили, аби мінімізувати потрапляння каналізаційних стоків у навколишнє середовище.

Місцева влада ситуацію поки не коментує.

  • Перший обвал колектору в Бердянську стався 27 січня. Тоді, щоб зупинити витік нечистот з каналізації, терміново припинили подачу води до шести мікрорайонів міста. Також зупинили роботу навчальних закладів та дитячих садочків.
  • Після першої аварії на колекторі у Бердянську поліція Запорізької області відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу). Правоохоронці заявили, що встановлюється коло осіб, які допустили масштабну аварію на каналізації.
  • Другий раз колектор обвалився 3 лютого, через це без води залишились кілька районів міста: Колонія, Макорти, Слобідка, Коса і частина центру.