Боротьба з короткозорістю. У Китаї заборонять давати учням домашні завдання на основі мобільних додатків

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У китайській провінції Чжецзян заборонять вчителям шкіл давати домашні завдання дітям на основі мобільних додатків. Таким способом влада хоче зберегти зір школярів.

Як пише The Guardian, влада провінції вже прийняла проект постанови, і найближчим часом розпочнуться громадські обговорення.

Прийнятий регламент також обмежує на 30% використання електронних пристроїв поза навчальним часом. Дітей зобовʼяжуть виконувати домашні завдання у зошитах. Їм заборонять без дозволу приносити у класи електронні пристрої. У той же час перерви збільшать, щоб зайняти дітей спортом.

Як пише видання, у Китаї дуже високий рівень короткозорості серед дітей та молоді — через масове «залипання» підлітків в екрани телефонів та планшетів. Загальний показник короткозорості у Китаї становить 31%, серед старшокласників — 77%, серед студентів — 80%, а серед учнів молодших класів майже 65%.

Міністерство освіти закликало учнів початкових і середніх шкіл загалом виконувати домашні завдання тільки на папері. При цьому наголошується, що мобільні пристрої навряд чи будуть видалені з навчального процесу повністю.