Китай звинуватив США у спробі підірвати розвиток країни через критику Huawei

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Уряд Китаю звинуватив Вашингтон у спробі заблокувати його індустріальний розвиток після того, як віце-президент США Майк Пенс сказав, що технічний гігант Huawei та інші постачальники китайського телекомунікаційного обладнання є загрозою безпеці. Про це пише Fox.

Представник міністерства закордонних справ відкинув припущення, що Пекін може використовувати свої компанії для збору інформації.

Посилюється тиск США на союзників, щоб вони уникали Huawei Technologies Ltd., першого світового технологічного бренду в Китаї. Це все більше загрожує доступу на світові ринки його телекомунікаційних технологій наступного покоління.

Компанія заперечує звинувачення в тому, що вона сприяє шпигунству в Китаї. Минулого місяця його засновник заявив журналістам, що він відхилить вимоги уряду про розкриття конфіденційної інформації про іноземних замовників.

Вашингтон намагається «сфабрикувати привід для придушення законного розвитку» китайських підприємств, заявив представник міністерства закордонних справ Ген Шуан.

  • Держсекретар США Майк Помпео попередив американських союзників про те, що їм не варто розміщувати на своїй території обладнання китайського виробника телекомунікаційного обладнання Huawei.
  • Міністерство юстиції США 28 січня офіційно висунуло кримінальні звинувачення за 13 пунктами китайській компанії Huawei, декільком американським відділенням та фінансовому директору Мен Ваньчжоу. Серед них — банківське шахрайство, порушення санкцій проти Ірану, перешкоджання правосуддю, а також промислове шпигунство.
  • В середині січня агентство внутрішньої безпеки Польщі заарештувало громадянина Китаю. Затриманий виявився топ-менеджером Huawei, пізніше компанія відхрестилася від нього і звільнила.