В аеропорту Бен-Гуріона на пʼять годин затримали літак з українцями. У МВС Ізраїлю назвали це «дзеркальними заходами»

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

В ізраїльському аеропорту Бен-Гуріон затримали літак з України, на якому перебувало 140 наших громадян, на знак протесту. До цього було відмовлено у вʼїзді 35 ізраїльтянам. Про це повідомив народний депутат Георгій Логвинський на своїй сторінці в Facebook.

«Керівники МВС Ізраїлю повідомили, що вони затримали цілий літак з України з 140 нашими громадянами на знак протесту», — зазначив він.

За словами депутата, цьому інциденту передувало затримання 35 ізраїльтян в аеропорту «Бориспіль».

«Після мого втручання міждержавний конфлікт тимчасово вичерпаний, людей звільнено. Причини відмови законні. Разом з цим Україна завжди ставилася і ставиться з розумінням і повагою до наших ізраїльських друзів, закриваючи очі на багато питань. Однак сторони повинні діяти стосовно своїх громадян за принципом взаємності», — підкреслив він.

За словами радника міністра закордонних справ з питань ксенофобії та антисемітизму Ганни Вишнякової, українців утримували в аеропорту протягом пʼяти годин, забравши при цьому у них паспорти.

  • Держпідприємство СЕТАМ (Агентство з розшуку та менеджменту активів) продало заарештований у 2015 році Boeing 737/524 з реєстраційним номером VP-BYO російської авіакомпанії «Трансаеро» за 17,997 млн грн.
  • Російський Boeing 737/524 намагалися продати вже двічі — у травні й грудні 2018 року.