Партія Макрона не пустить журналістів RT і Sputnik висвітлювати вибори в Європарламент

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Партія президента Франції Емманюеля Макрона La Republique en Marche! («Вперед, Республіко!» ) не видасть акредитацію журналістам російських Russia Today і Sputnik для висвітлення виборів у Європарламент, повідомляє Міжнародне французьке радіо.

«Ми не видамо акредитацію ні Russia Today, ні Sputnik на висвітлення нашої кампанії, оскільки це не органи преси, а органи пропаганди на службі Кремля», — заявив директор партійної виборчої кампанії Стефан Сежурне в інтервʼю газеті Le Monde.

За словами Сежурне, росіяни витрачають «понад мільйон євро кожен місяць» на поширення фейкових новин. «Це європейський і світовий інструмент пропаганди, який нас непокоїть, і практики якого завойовують нашу опозицію», — заявив партійний функціонер.

Головний редактор Sputnik France Наталія Новікова заявила, що протягом року журналісти Sputnik і RT у Франції не отримують акредитацій, щоб висвітлювати події, організовані Єлисейським палацом або французькими міністерствами. На її думку, така позиція французької влади ставить під подвійну загрозу російських журналістів, які висвітлюють «маніфестації в Парижі».

Як пише Міжнародне французьке радіо, у травні 2017 року Макрон під час першої зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним публічно назвав RT і Sputnik «органами брехливої пропаганди».