Vogue Brazil потрапив у расистський скандал. Головному редактору довелося піти з посади через фото з вечірки

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
Vogue Brazil потрапив у расистський скандал. Головному редактору довелося піти з посади через фото з вечірки

ritabatista / Instagram

Журнал Vogue Brazil потрапив у скандал через прояви расової дискримінації після появи фотографій зі святкування ювілею головного редактора журналу Донати Мейреллеш, повідомляє CNN.

Головний редактор видання відсвяткувала своє 50-річчя грандіозною вечіркою у місті Сальвадор (провінція Бахія), де гостей вітали чорношкірі хостес у традиційному бразильському вбранні.

Чорношкірі хостес також позували поруч із троном, на якому фотографувалася іменинниця і деякі гості. Ці фото, з точки зору журналістів, вийшли щонайменше неоднозначними — багатьом за композицією вони нагадали фотографії часів рабовласництва в Бразилії.

Чорношкіра телеведуча з Сальвадору Рита Батіста в своєму Instagram пояснила історичний контекст таких порівнянь, опублікувавши фото Мейреллеш і схоже за композицією фото, зроблене в середині ХІХ століття, на якому зображена біла жінка і двоє чорношкірих чоловіків-рабів.

У звʼязку зі звинуваченнями у расизмі Мейреллеш пояснила, що «рабство не було темою вечірки», однак принесла вибачення, якщо «фотографії виглядали саме так». При цьому вона заявила, що покине посаду головного редактора.

За її словами, крісло, в якому вона сиділа, — це культовий предмет афробразильскої релігії кандобле, а одяг на чорношкірих хостес — традиційний бахійський святковий наряд.

У публікації Vogue Brazil в Instagram видання вибачилося за подію і висловило надію на те, що це нерозуміння «слугуватиме уроком для усіх».

  • У Кеті Перрі є ціла лінія взуття для продажу в роздрібних магазинах США, таких як Dillard і Walmart. Користувачі соціальних мереж угледіли в дизайні однієї з моделей лінійки відсилання до «блекфейсу».
  • Через расистський скандал компанія Gucci відкликала свій джемпер з магазинів після того, як користувачі соцмереж заявили, що він нагадує «блекфейс».