КМДА: Кінотеатр «Київ» будуть здавати в оренду за 570 тис. грн на місяць

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Департамент комунальної власності Київської держміськадміністаціі (КМДА) оголосив про намір здавати в оренду будівлю кінотеатру «Київ» за майже 57о тис. грн на місяць, повідомили в прес-службі КМДА.

Зазначимо, нинішній орендар, за словами заступника голови КМДА Володимира Слончака, платив за кінотеатр на місяць 47 тисяч грн, тобто більш ніж у 10 разів дешевше.

Як зазначили в КМДА, кінотеатр повинен залишитися кінотеатром, і орендар повинен продовжувати співпрацю з кинофестивалями та посольствами в межах популяризації українського та зарубіжного кіно.

  • Раніше голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко заявив, що вважає неправомірним проведення конкурсу на оренду приміщення кінотеатру «Київ». Нинішній орендар наполягає на своєму винятковому праві на продовження оренди без конкурсу.
  • Угоду з нинішнім орендарем — ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр Київ», — київська міська влада уклала в 1998 році й автоматично продовжила в 2009 році. 4 січня закінчився термін дії договору, і КМДА вирішила провести новий конкурс.
  • Заступник голови КМДА Володимир Слончак раніше розповів, що ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр Київ» платило за комплекс 47 тис. грн в місяць, при цьому здавало два приміщення в суборенду, за яку отримувало 208 тис. грн. Конкурс збираються провести до кінця зими.