У Києві невідомий вистрелив в груди активісту-«майданівцю» Євгену Сагуйченку

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
У Києві невідомий вистрелив в груди активісту-«майданівцю» Євгену Сагуйченку

Facebook/Evgen Saguychenko

У Києві невідомий скоїв замах на активіста та учасника Революції Гідності Євгена Сагуйченко. Про це повідомив народний депутат від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук у Facebook.

«Громадського діяча, активіста «Радикальної партії Олега Ляшка» Євгена Сагуйченка, який активно боровся зі злочинною політикою НАК «Нафтогаз», цієї ночі було поранено в груди, коли він повертався з тренування додому», — написав Мосійчук.

theБабель поспілкувався з потерпілим активістом. Євген Сагуйченко розповів, що насправді замах на нього скоїли ще 30 січня. Увечері Євген повертався додому з тренування, коли до нього підскочив нападник і впритул вистрелив у груди — куля застрягла в ребрі.

Активіст розповідає, що встиг зірвати з чоловіка шарф і побачити його обличчя, тож якби у поліції були підозрювані — впізнати нападника він зміг би. Сагуйченка після нападу госпіталізували.

Фото з особистого архіву Євгена Сагуйченка

«Напад повʼязаний виключно з політичною та громадською діяльністю», — говорить активіст.

Він додав, що раніше вже отримував погрози на свою адресу і писав заяву до поліції, але там йому нічим не змогли допомогти. Також йому приходили СМС з погрозами.

Євген додав, що одразу після замаху виїхав з родиною з міста, але погрози продовжились, і друзі порекомендували дати розголос події.

У поліції напад на активіста наразі не коментують і зʼясовують подробиці.