Словенський депутат склав мандат після крадіжки сендвіча в магазині. Свої дії він назвав «невдалим соціальним експериментом»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Словенії депутат від правлячої партії «Список Марʼяна Шареца» (List of Marjan Šarec) Дарій Крайчич склав мандат після крадіжки сендвіча в одному з магазинів у Любляні. Депутат назвав крадіжку «невдалим соціальним експериментом».

Як пише BBC, Крайчич розповів про свій вчинок на засіданні комітету сільського господарства. Він сказав, що у магазині його ігнорували, і він вирішив «перевірити систему безпеки», для чого пішов не заплативши. За його словами, він пізніше повернувся і розрахувався за товар.

Інші депутати на засіданні сприйняли з гумором історію Крайчича, проте через кілька днів голова фракції Бран Голубович засудив політика і назвав його вчинок неприйнятним. Крайчич вибачився за свій експеримент і написав заяву.

«Він взяв на себе відповідальність за це і подав у відставку за власним бажанням відповідно до етичних стандартів «Списку Марʼяна Шареца», — заявив Голубович.