Лікарі виявили в Трампа ожиріння. Він важить понад 110 кг і любить гамбургери

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Лікарі виявили в Трампа ожиріння. Він важить понад 110 кг і любить гамбургери

The White House / Flickr

За останній рік президент США Дональд Трамп набрав вагу, має ожиріння і підвищений рівень холестерину в крові. Проте в нього залишається «дуже хороше здоровʼя загалом», згідно з результатами щорічного медичного огляду, проведеного минулого тижня. Про це пише Reuters .

Трамп відомий своєю любовʼю до гамбургерів і добре приготованих стейків, а також відразою до спортзалу. Минулого року лікар попереджав його, що йому потрібно змінити свою дієту і почати займатися спортом. Але 72-річний президент погладшав майже на два кілограми — зі 108,4 кг до 110,2 кг (243 фунти). Це перенесло індекс маси тіла Трампа в категорію ожиріння, що збільшує ризик серцевих захворювань і повʼязано з більш високим ризиком розвитку раку.

«Він безумовно має занадто велику вагу», — сказав доктор Метью Соррентіно, кардіолог з Чиказького університету .

Проте лікар Трампа сказав, що зі здоровʼям президента все гаразд.

«Враховуючи всі результати лабораторних досліджень, обстеження та рекомендації фахівців, я вирішив, що у президента загалом дуже хороше здоровʼя», — сказав лікар Шон Конлі.

Reuters зазначає, що минулого року лікар Трампа наказав йому спробувати скинути від 10 до 15 фунтів (4,5—6,8 кг), краще харчуючись і займаючись фізичними вправами. І хоча помічники казали, що протягом року він найчастіше вибирав рибу заміть червоного мʼяса, його основним джерелом вправ залишався гольф.