Прокуратура Криму: Капітан арештованого судна «Норд» повернувся на півострів незаконним шляхом. Його можуть оголосити у розшук

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Капітан затриманого сейнера «Норд» Володимир Горбенко перетнув адміністративний кордон з анексованим Росією Кримом незаконно, і його незабаром можуть оголосити у розшук, оскільки він переховується від суду.

Про це розповів заступник прокурора АР Крим Ігор Поночовний, повідомляє прес-служба прокуратури.

«У правоохоронців є кілька версій, як капітан міг потрапити на тимчасово окуповану територію півострова, але кожна з них поза законом. Варто тільки згадати спробу російських консулів вивезти членів екіпажу того ж «Норду» в автомобілі з дипломатичними номерами. Тоді це не вдалося [...] але, звичайно ж, в авто є не тільки салон, але і багажник, який не підлягає огляду. Однозначно, потрапляння на півострів не так сталося, як розповів обвинувачений в ефірі російських ЗМІ», — сказав заступник прокурора.

За його словами, фактично зривається і саме підготовче засідання суду у справі Горбенка.

«Перше — у звʼязку з неявкою адвокатів обвинуваченого; друге – у звʼязку з клопотанням сторони захисту про необхідність додаткового ознайомлення з обвинувальним актом; третє і четверте – у звʼязку з перебуванням судді у нарадчій кімнаті за іншими виробництвами; пʼяте — знову через неявку обвинуваченого», — сказав Поночовний.

Він також додав, що у разі неявки Горбенка до суду, він буде оголошений у розшук. «Прокуратура АР Крим буде клопотати перед Оболонським районним судом Києва про оголошення його в розшук, оскільки обвинувачений систематично не виконує свої процесуальні обовʼязки».