Міграційна служба: Єпископа УПЦ МП Гедеона позбавили громадянства ще в червні 2018 року

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Міграційна служба: Єпископа УПЦ МП Гедеона позбавили громадянства ще в червні 2018 року

Сайт Української православної церкви

Українське громадянство єпископа УПЦ МП Гедеона (Юрія Харона), у якого напередодні в «Борисполі» вилучили паспорт, було скасоване ще в червні минулого року. Про це повідомляє Міграційна служба України.

Громадянство єпископа було скасовано після того, як стало відомо про його російське громадянство.

«У 2018 році Управлінням міграційної служби у Волинській області було отримано інформацію від СБУ, проведено перевірку та встановлено факт набуття громадянства України із порушенням законодавства громадянином РФ — діячем однієї з релігійних організацій, яку ЗМІ пов’язують зі спецслужбами країни-агресора», — повідомляє прес-служба відомства.

Facebook/Ігор Луценко

«Паспорти громадянина України (внутрішній та закордонний) зазначеної особи було визнано недійсними та внесено до відповідної бази даних ДМС», — додали в Міграційній службі.

Речник Державної прикордонної служби Олег Слободян в коментарі theБабелю повідомив, що Гедеона відправили з «Борисполя» до Сполучених Штатів Америки коштом авіакомпанії.

«Згідно із загальноприйнятою світовою практикою, якщо авіакомпанія привозить громадянина, якого з тих чи інших причин не пропускають на територію держави, в яку він прилетів, то авіакомпанія безкоштовно доставляє його назад. Таким чином, Юрій Харон відлетів до США через Франкфурт коштом авіакомпанії, послугами якої користувався», — додав Слободян.