При запізненні експреса до «Борисполя» пасажири сідатимуть на літак за спрощеною процедурою

Автор:
Олена Мельник
Дата:
При запізненні експреса до «Борисполя» пасажири сідатимуть на літак за спрощеною процедурою

Facebook / Євген Кравцов

Пасажири, які буду запізнюватися на літак через поїздку на Kyiv Boryspil Express, будуть проходити в аеропорту «Бориспіль» спрощену процедуру реєстрації на свій рейс. Про це в ефірі «5 каналу» заявив керівник філії «Південно-Західна залізниця» «Укрзалізниці» Роман Веприцький.

«Хотів би звернутися до пасажирів, щоб вони заздалегідь планували свій виїзд. Але коли буде форс-мажор, я вже казав, у нас передбачено спеціальні заходи, які гарантовано доставлять людину в аеропорт. Крім того, у нас з аеропортом є договір, за яким пасажири, що запізнюються на рейс, будуть проходити спрощену процедуру реєстрації на літак», — сказав він.

Він нагадав, що раніше був випадок, коли експрес ненадовго зупинився. Працівники поїзда повідомили до аеропорту прізвища пасажирів, які запізнювались.

«Їх там зустріли, провели, і вони спокійно полетіли. Kyiv Boryspil Express — новий транспортний сервіс для мешканців столичного мегаполісу і транзитних пасажирів аеропорту «Бориспіль». Це найбільш вимогливі користувачі. Тож надійність «Бориспільського експресу» — безумовний пріоритет «Укрзалізниці», — підкреслив Веприцький.

  • Kyiv Boryspil Express запустили 30 листопада 2018 року. Проект коштував 480 млн грн. Проклали майже 4 км додаткових шляхів, а також побудували 272-метрову естакаду над трасою Київ — Харків. Також були зведені платформи з павільйонами біля аеропорту і пішохідний перехід від платформи до терміналу D.
  • Експрес ламався кілька разів після запуску. Вперше — наступного дня після відкриття, 1 грудня. Міністр інфраструктури Володимир Омелян назвав причиною поломок експреса технічні труднощі.