Вночі: ЄС реформує авторське право в інтернеті, у Рівному затримали кримінального авторитета, а екс-офіцера розвідки США звинуватили у шпигунстві на користь Ірану

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Екс-офіцера розвідки США звинуватили у шпигунстві на користь Ірану

Колишнього фахівця з розвідки військово-повітряних сил США звинуватили в тому, що вона передавала секретну інформацію про національну оборону країни уряду Ірану. За даними ФБР, 39-річна Моніки Вітт служила в ВВС з 1997 по 2008 рік. Офіційно її контракт закінчився в 2010 році. Також за звинуваченням проходять чотири іранця, які, ймовірно, використовували інформацію, надану Вітт, в кіберкампанії для компрометації інших співробітників безпеки США.

Євросоюз узгодив реформу авторського права в інтернеті

Представники Ради ЄС, Єврокомісії, а також Європарламенту 13 лютого досягли угоди щодо реформи авторського права в Євросоюзі. Вона зокрема передбачає, що ЗМІ повинні отримувати винагороду, якщо їх матеріали повторно використовувалися агрегаторами або соціальними мережами, наприклад Google або Facebook. Крім того, винагороду мають отримувати і власники прав або творці контенту, якщо їх пісні або відеоролики поширюються через онлайн-портали. Ця стаття реформи торкнеться в першу чергу YouTube.

У Рівному затримали кримінального авторитета

У Рівному правоохоронці викрили лідера угруповання, яке діє на території області з 2011 року. За даними заступника голови Нацполіції, злочинці займалися вимаганням грошей, погрожуючи фізичною розправою та залякуванням громадян, зокрема приватних підприємців, для власного збагачення. 13 лютого посередника та керівника банди «Федора» затримали під час вимагання $100 тис.

У Лос-Анджелесі вводять заборону на продаж виробів з хутра та шкіри

Влада Лос-Анджелеса вирішила заборонити виготовлення і продаж в межах міста продукції, яка містить натуральне хутро та шкіру. Під заборону потраплять усі вироби, де є хутро чи натуральна шкіра, в тому числі сумки, взуття, головні убори, навушники та ювелірні прикраси. Нові правила почнуть діяти з 1 січня 2020 року. Водночас нові норми в Лос-Анджелесі мають кілька винятків. Можна буде продавати хутро тварин, які були вбиті на полюванні відповідно до ліцензії штату Каліфорнія. Виключення стосуються також опудал тварин, передачі (не продажу) хутряних виробів у приватному порядку, продаж виробів, виготовлених до введення заборони тощо.