«Хоче перенести справу». СБУ обурена заявою Мангера про причетність свого генерала до вбивства Гандзюк

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Заява голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера про причетність до вбивства активістки Катерини Гандзюк генерала Служби безпеки України Данила Доценка викликає обурення. Про це написала у Facebook спікер відомства Олена Гітлянська.

«Заява Мангера, обґрунтовано підозрюваного в організації вбивства активістки Гандзюк, зроблена під час судового засідання з обрання йому міри запобіжного заходу, викликає навіть не здивування, а обурення. Вона є абсурдною, безпідставною та наклепницькою», — підкреслила Гітлянська.

Спікер СБУ не виключає, що єдиною метою цієї заяви є «намагання не втілювати великий обсяг доказової бази», яку проти Мангера, за словами Гітлянської, зібрала СБУ, та добитися передачі справи в інший правоохоронний орган.

Під час судового процесу Мангер заявив, що Гандзюк тісно співпрацювала з СБУ та перебувала в прямому підпорядкуванні генерала СБУ Данила Доценка.

  • 31 липня 2018 року на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні. 6 листопада Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування нападу на Гандзюк та інших активістів.
  • 11 лютого голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголосили про підозру в організації вбивства радниці мера Херсона та активістки Катерини Гандзюк.