В Україні Facebook використовують 13 млн осіб. Жіноча аудиторія — найбільша у світі

Автор:
Олена Мельник
Дата:

В Україні на початок 2019 року соціальною мережею Facebook користувалось 13 млн мешканців. Про це йдеться в дослідженні агенції цифрових комунікацій PlusOne. При цьому в 2018 році кількість українських користувачів платформи зросла на 3 млн — майже на третину, а за останні 5 років (з березня 2014 року) — на майже 10 млн.

«При цьому 68% українських користувачів Facebook заходять у соцмережу винятково з мобільних телефонів, — а це 8,8 млн українців! Україна №1 у світі за часткою жінок серед користувачів Facebook. 59% українських користувачів Facebook — жінки», — йдеться в дослідженні.

Україна — третя у світі за обсягами приросту аудиторії Facebook за останні три місці 2018 року і поступається лише Індії та Філіппінам. За квартал кількість українських користувачів зросла на 1 млн.

Найактивніше соцмережею користуються в західних областях, зокрема у Львові, Ужгороді, Тернополі та Івано-Франківську, а також у Києві.

Facebook in Ukraine / PlusOne

А кожен 7-й український Facebook-користувач адмініструє хоча б одну сторінку у цій соцмережі.

В аналізі PlusOne використала дані з рекламного кабінету Facebook, Держстату, Factum Group, Digital 2019 reports from Hootsuite and We Are Social та Google.