На Канарських островах туристам заборонили малювати картини на піску та графіті на скелях. Аж до вʼязниці

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

На острові Гран-Канарія в Іспанії туристів будуть штрафувати або саджати у вʼязницю за малюнки на піску. Про це повідомляє The Sun.

«Туристів на Канарських островах попередили про відповідальність, аж до тюремного терміну, за малюнки на піску. Лавочку прикрили після того, як деякі з них написали свої імена на піщаних дюнах в Маспаломасі», — йдеться в повідомленні.

Telesforo Bravo-Juan Coello Foundation

Мова йде про спеціальний природний заповідник, який вважають частиною екосистеми Гран-Канарії і який охоплює близько тисячі акрів. За словами місцевих екологів, якщо не захистити це місце зараз, його краса може бути втрачена назавжди через дії туристів.

Telesforo Bravo-Juan Coello Foundation

«Поліція знайшла величезні камʼяні хрести, зроблені з вулканічних каменів, камʼяні кола, різьбу в землі, графіті на каменях, гігантські серця і навіть обличчя, вирізьблені на скелях, як у Голлівуді», — підкреслюється в повідомленні.

Telesforo Bravo-Juan Coello Foundation

Тепер за такі дії передбачено штраф у розмірі €600, випробувальні роботи або тюремний термін.

Telesforo Bravo-Juan Coello Foundation

  • Влада Венеції заборонила туристам сидіти на східцях памʼятників або портиків навколо площі Святого Марка. Порушників штрафуватимуть від €25 до €500. Також місцеві чиновники пропонують заборонити людям сидіти та лежати на землі в місті.