Маск заявив, що двигун SpaceX випередив за показниками російський РД-180

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Ілон Маск написав, що двигун Raptor, який встановлять на міжпланетному кораблі Starship, за рівнем тиску в камері згоряння випередив російський РД-180. Про це він написав у своєму Twitter.

«Raptor досяг 268,9 бар сьогодні, перевищивши попередній рекорд на російському RD-180. Відмінна робота команди SpaceX», — написав він.

Відомо, що тиск у камері згоряння РД-180 становить 266,7 бар. Раніше Маск зазначав, що збирається перевершити показники російського двигуна.

4 лютого голова компанії опублікував ролик першого успішного випробування двигуна Raptor, за допомогою якого Ілон планує відправити людство освоювати Марс.

  • Засновник SpaceX Ілон Маск показав перший запуск двигуна Raptor нового космічного корабля Starship.
  • Раніше Маск показав реальне фото нового космічного корабля Starship. Він повідомив, що це корабель для суборбітальних тестів VTOL (вертикального зльоту і посадки), який має більш товсту оболонку і плавно вигнуту секцію носа. Прототип космічного корабля планують запустити у березні-квітні 2019 року за програмою тестових запусків Spacehopper — аналогу програми Grasshopper («Коник»), за якою проходили випробування ракети Falcon 9.