У Сіднеї відкрили «райдужний» пішохідний перехід напередодні ЛГБТ-фестивалю Марді Гра

Дата:

Міська влада Сіднея урочисто відкрила на Тейлор-сквер «райдужний» перехід, повідомляє TimeOut Sydney. Це перший перформанс перед щорічним ЛГБТ-фестивалем Марді Гра, який розпочнеться 14 лютого і триватиме два тижні.

«Райдужний» перехід зʼявився на перехресті вулиць Кемпбелл і Бурк в Дарлінгхерсті — одному з головних творчих районів Сіднея, де розташовані арт-галереї, кафе і магазини. На відкритті перехрестя були присутні лорд-мер міста Кловер Мур, генеральний директор Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras Тереза Касу і незалежний державний депутат Алекс Грінвіч.

Don Arnold / WireImage

Спеціально для вигнутого «райдужного» переходу були модернізовані світлофори. Шість місяців вони працюватимуть у тестовому режимі, після чого арт-обʼєкт, можливо, буде діяти на постійній основі.

  • У 2013 році на Оксфорд-стріт у Сіднеї активісти розмістили перший «райдужний» перехід. Влада його демонтувала, чим викликала рух «крейдяних веселок» — не лише в Сіднеї, але й в усьому штаті.
  • Марді Гра — щорічний фестиваль ЛГБТ-культури, проходить у лютому-березні. Включає в себе спортивні змагання, пляжні вечірки, лекції на ЛГБТ-тематику, кінопокази. Закінчується фестиваль прайд-парадом і вечіркою.