Садовий: Після початку сміттєвої блокади Львова мене запросили на Банкову і запропонували угоду

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Мер Львова і лідер партії «Самопоміч» Андрій Садовий заявив, що незабаром після початку сміттєвої блокади Львова у 2016 році його запросили до Адміністрації президента на Банкову і запропонували підписати таємну угоду. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Суть дуже проста — я передаю фракцію «Самопоміч» в парламенті під контроль БПП (як вони собі це уявляли — це вже інше питання) і гарантую особисту лояльність. Натомість президент обіцяв дати команду припинити блокаду», — стверджує Садовий.

Він говорить, що не оприлюднив текст цієї угоди раніше, але зараз представник президента у Львівській області «оголосив, що зробить все можливе, аби заблокувати будівництво сміттєпереробного заводу». Водночас Садовий не називає імені цього представника.

Під час брифінгу на Банковій у Києві Садовий показав текст угоди, в якій не згадуються жодні імена чи прізвища. Там йдеться лише про «Сторону 1», «Сторону 2» і Партію «Сторони 1». Документ опублікувала журналістка Марʼяна Пʼєцух на своїй сторінці у Facebook.

«Сторона 2 забезпечує підтримку у всіх принципових реформах, які втілює Сторона 1, Партія Сторони 1, зокрема підтримку реформи децентралізації, підтримку армії, виконання вимог МВФ, виконання Угоди про Асоціацію з ЄС. Таким чином Сторона 2 забезпечує результативне голосування за законопроекти, вказані Стороною 1 не менше ніж 26 депутатами Сторони 2», — йдеться в тексті Садового.

Facebook / Мар'яна П'єцух

Що кажуть у БПП?

Народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка» Олександр Бригинець назвав заяви мера Львова Андрія Садового неправдивими.

«Президент не прибиратиме сміття за Садового і після Садового. Є надія, що у вільний від передвиборчої кампанії час міський голова вирішить застарілі комунальні проблеми свого міста. Прикро, що на ранок після ночі, коли пан Садовий підписав угоду про чесні вибори, він вдався до поширення неправди», — сказав Бригинець.

  • 28 травня 2016 року на території Грибовицького сміттєзвалища, куди вивозилося сміття зі Львова, почалася велика пожежа. Незабаром там стався обвал твердих побутових відходів, і під завалами загинули троє рятувальників.
  • Після цього звалище закрили, і в місті нагромадились тонни сміття, яке місяцями не могли утилізувати. Через це частину відходів зі Львова намагались вивезти у Львівську та інші області України.