Поліція Британії підозрює ще одну пару росіян в отруєнні Скрипалів

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Британська поліція розслідує діяльність ще двох російських агентів, яких підозрює в причетності до отруєння російського екс-розвідника Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері, передає Daily Mail Online.

Таким чином, на сьогодні правоохоронці підозрюють у нападі на Скрипаля пʼятьох росіян.

Як повідомляє британське видання з посиланням на джерела в керівництві силових структур країни, нещодавно ідентифікована пара, чоловік і жінка, видавала себе за туристів, щоб отримати британську візу в березні 2018 року.

Вважається, що зараз вони в Росії. За даними британських правоохоронців, ця пара не подорожувала разом з підозрюваними в самому отруєнні «Бошировим» і «Петровим», і грала другорядну роль в операції.

  • Сергія і Юлію Скрипалів отруїли в Солсбері 4 березня 2018 року. Британська влада звинуватила в цьому російські спецслужби, зокрема офіцерів Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, які працювали під псевдонімами Олександр Петров і Руслан Боширов.
  • Журналісти зʼясували, що під прізвищем Боширова ховається полковник ГРУ Анатолій Чепіга, а псевдонім Олександр Петров використовує військовий лікар Олександр Мишкін.
  • Третій російський агент, причетний до отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері минулого року, залишився у Великій Британії після замаху. За даними поліції, його імʼя Сергій Федотов — вигадане.