Мер Сум виписував собі премії у кілька разів вищі, ніж зарплата

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Національне агентство з питань запобігання корупції склало 14 адмінпротоколів щодо міського голови Сум Олександра Лисенка, повідомляє прес-служба НАЗК .За даними відомства, мер в умовах реального конфлікту інтересів сам собі виписував премії та видавав розпорядження про преміювання працівників виконавчого комітету міськради.

«Міський голова на власний розсуд та бачення оцінював особистий вклад у результати роботи та протягом 7 місяців встановлював самому собі премії у розмірі 65%—270% до суми свого посадового окладу, надбавок та доплат», — заявили в НАЗК.

Також в агентстві склали 4 протоколи про порушення антикорупційного законодавства на двох депутатів-родичів Бориспільської міської ради під Києвом. Микола Грона та його син Євген взяли участь у рішенні зменшити розмір орендної плати за користування земельною ділянкою для свого підприємства.

Ще два адмінпротоколи складені на колишнього начальника філії Комітету з фізичного виховання та спорту у Херсонській області Юрія Кана, який призначив на посаду медсестри свою дружину.

  • НАЗК склало рейтинг 10 порушень антикорупційного законодавства в Україні у січні 2019 року, до якого увійшли посол в Ірані, депутати місцевих рад, голова Конституційного суду, міністр екології та інші.
  • З 4 лютого НАЗК запустило реєстр корупціонерів. За його допомогою можна отримати інформацію від кадрових служб про стягнення та судові рішення, які набули чинності. Також у ньому можна побачити осіб, притягнутих до кримінальної, адміністративної, дисциплінарної або цивільно-правової відповідальності.