«Не варто підігравати злу». Геращенко нагадала ОБСЄ про фальсифікацію російських виборів у Криму

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Не варто підігравати злу». Геращенко нагадала ОБСЄ про фальсифікацію російських виборів у Криму

Facebook / Ірина Геращенко

Організація з безпеки і співробітництва в Європі не відобразила у своїх звітах жодного факту про сфальсифіковані та незаконні вибори в анексованому Криму під час виборів президента Росії та Держдуми РФ. Про це написала у Facebook віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко у відповідь на реакцію ОБСЄ на заборону росіянам спостерігати за виборами в Україні.

«Ми розцінюємо таке мовчання як підгравання сценаріям повзучої легітимізації крадіжки Криму. Й надалі будемо висловлювати глибоке занепокоєння з цього ганебного приводу під час усіх зустрічей з ОБСЄ і іншими міжнародними партнерами», — заявила Геращенко.

Вона також додала, що попри мандат працювати на всій території України, СММ ОБСЄ не моніторить безпекову і гуманітарну ситуацію в Керченській протоці та Криму, й не наполягає на постійному допуску до неконтрольованої частини українсько-російського кордону.

За словами Геращенко, коли змінився склад місії ОБСЄ і там стало менше росіян, організація відразу почала фіксувати колони російської техніки, нові радіолокаційні російські комплекси на Донбасі.

«Ми й надалі будемо вичавлювати росіян з усіх місій до моменту деокупації Криму і Донбасу. І нагадувати ОБСЄ і іншим організаціям, що не варто підгравати злу і дозволяти РФ дискредитувати ці організації і сприяти їхній деградації», — наголосила віце-спікер Верховної Ради.