Громадяни України і Грузії з 1 березня зможуть відвідувати обидві країни без закордонних паспортів

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Громадяни України і Грузії з 1 березня 2019 року зможуть відвідувати обидві країни за внутрішнім біометричними паспортами (ID-картками). Про це повідомило Міністерство закордонних справ на своїй сторінці у Facebook.

«1 березня 2019 набирає чинності оновлена Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Грузії про взаємне скасування візових вимог — у доповнення до існуючого безвізу запроваджуються взаємні поїздки громадян України та Грузії на підставі внутрішніх паспортів у формі картки (ID), що містять безконтактний електронний носій», — сказано в повідомленні.

Громадяни України та Грузії можуть перебувати на території держави іншої сторони без віз протягом 90 днів на рік за наявності ID-картки.

  • З 1999 року між Україною та Грузією вже існував безвізовий режим. Для відвідування було достатньо наявності закордонного паспорта.
  • Два мільйони українців скористалися безвізовим режимом з Європейським Союзом. Безвізовий режим між Україною і Євросоюзом почав діяти з 11 червня 2017 року. Українці, які мають біометричні паспорти, можуть приїжджати в країни ЄС з діловою, туристичною метою або у сімейних справах на термін до 90 днів впродовж 180-денного періоду протягом року.