«Опублікуємо фото нижче пояса». Голова Amazon Джефф Безос заявив, що його шантажують люди з оточення Трампа

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
«Опублікуємо фото нижче пояса». Голова Amazon Джефф Безос заявив, що його шантажують люди з оточення Трампа

Alex Wong / Getty Images

Глава компанії Amazon і один з найбагатших людей світу Джефф Безос повідомив у своєму блозі, що видавці таблоїду National Enquirer погрожували, що опублікують його відверті фото і листування з колишньою телеведучою Лорен Санчес, з якою він на той момент перебував у романтичних стосунках, але ще не оголошував про своє розлучення. Безос вирішив піти ва-банк і опублікував це листування з шантажем.

9 січня стало відомо, що Безос розлучається з дружиною після 25 років шлюбу. Пізніше Безосу стало відомо, що таблоїд National Enquirer провів розслідування і виявив, що той мав стосунки з Санчес, а також зібрав на нього досьє ще за дві доби до того, як власник Amazon заявив про розлучення.

Підприємець вирішив провести приватне розслідування і зʼясувати, як його листування і фото потрапили до National Enquirer. Він припустив, що швидше за все це може бути повʼязано з політикою, бо The Washington Post регулярно критикує президента США Дональда Трампа.

«На жаль, багато людей, які володіють великою владою, про яких пише The Washington Post, вважають мене своїм ворогом. Один з таких людей — президент Трамп, що видно за його численними твітами. Не сумніваюся також, що докладне і безжалісне освітлення вбивства колумніста газети Джамаля Хашоггі не користується популярністю в певних колах», — пише Безос.

6 лютого 2019 року посередники редактора видання Девіда Пекера зажадали, щоб Безос припинив розслідування, і пригрозили опублікувати компромат.

«Замість того щоб капітулювати і піддатися на вимагання та шантаж, я вирішив опублікувати все те, що вони прислали мені [електронною поштою], незважаючи на наслідки і незручне положення, якими вони мені погрожували», — написав глава Amazon.

«Якщо така людина, як я, не зможе протистояти подібним нападкам, то хто зможе? — резюмує бізнесмен. — Звичайно, я не хочу публікувати особисті фото, але я також не маю наміру брати участь у їх практиках шантажу, політичного фаворитизму, нападок і корупції. Краще перевернути цей гнилий пень і подивитися, що звідти вилізе».

  • Власник American Media і видавець National Enquirer Девід Пекера, друг президента США Дональда Трампа, отримав імунітет у розслідуванні проти екс-адвоката Трампа Майкла Коена в обмін на надання інформації про угоди, які він укладав.
  • Найбільший інтернет-рітейлер Amazon очолив рейтинг найдорожчих компаній у світі. 4 вересня ринкова вартість Amazon.com досягла одного трильйона доларів. З серпня 2017 по серпень 2018 акції Amazon зросли на 109%.