Вночі: зросла кількість жертв прориву дамби в Бразилії, хакери атакували сайти посольств Венесуели, а США виведуть війська з Сирії до кінця квітня

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Зросла кількість жертв прориву дамби в Бразилії

У результаті прориву греблі в Бразилії загинули 157 осіб. Після 14 днів пошуків упізнано тіла 134 жертв, ще 182 людини вважаються зниклими безвісти. Пожежні бригади почали використовувати 250 спеціальних геолокаційних пристроїв для пошуків. Обладнання дозволяє в режимі реального часу визначати місце перебування рятувальників і передавати їх прохання про підмогу. Греблю компанії Vale поблизу муніципалітету Брумадінью прорвало 25 січня. Потоки бруду ринули в адміністративні будівлі компанії Vale і будинки мешканців.

Хакери атакували сайти посольств Венесуели в Мексиці, Аргентині та Бразилії

Сайт посольства Венесуели в Бразилії 7 лютого зазнав хакерської атаки. Раніше повідомляли про те, що хакери атакували дипломатичні представництва країни в Мексиці та Аргентині. Зокрема, на сторінці венесуельського посольства в Мексиці зʼявилася інформація про те, що посол Венесуели в Мехіко і дипломатичний корпус нібито визнали лідера венесуельської опозиції Хуана Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели.

WSJ: Збройні сили США залишать Сирію до кінця квітня

The Wall Street Journal назвало дату виходу збройних сили США з Сирії. «Пентагон готується вивести всі американські сили з Сирії до кінця квітня, хоча адміністрація Трампа ще не придумала план захисту своїх курдських партнерів від нападу, коли вони підуть, заявили нинішні і колишні офіційні особи США», — пише видання.

Київ просить ЄСПЛ якнайшвидше призначити нову дату слухань у справі «Україна проти Росії»

Раніше передбачалося, що 27 лютого в Страсбурзі розпочнуться слухання за першим із пʼяти позовів, поданих раніше Україною до Європейського суду з прав людини проти Росії. Проте суд повідомив про перенесення дати усних слухань. Тому Київ просить ЄСПЛ у найкоротші терміни призначити нову дату. «Нині очікуємо реакції у відповідь від ЄСПЛ. Міністерство юстиції України цілком готове до проведення публічних слухань у справі «Україна проти Росії (Крим)» і представництва інтересів держави Україна в ЄСПЛ», — повідомив уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина.