Рада направила до Конституційного суду проект закону про перейменування Дніпропетровської області

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Рада направила до Конституційного суду проект закону про перейменування Дніпропетровської області

Сироткіна Анастасія / УНІАН

Верховна Рада направила до Конституційного суду законопроект про перейменування Дніпропетровської області на Січеславську. За це рішення проголосували 240 депутатів.

На засіданні 7 лютого нардепи розглянули два документи. Перший — президентський під № 9310, який пропонує змінити назву на Дніпровську. Другий — №9310-1 від групи нардепів на чолі з позафракційним депутатом Андрієм Денисенком. Він передбачає перейменування області на Січеславську.

Проект закону про перейменування області на Дніпровську підтримали всього 144 нардепи. Цих голосів недостатньо, щоб направити документ на розгляд у Конституційний суд.

  • 20 листопада 2018 року Верховна Рада не змогла запустити процес перейменування Дніпропетровської області в Січеславську. Депутати кілька разів голосували за включення відповідного законопроекту в порядок денний, але необхідної кількості голосів так і не назбиралося.
  • 20 листопада Рада перейменувала Кіровоградський район Кіровоградської області в Кропивницький район, а також надіслала на оцінку до Конституційного суду законопроект №8380 про перейменування Кіровоградської області в Кропивницьку. 5 лютого 2019 року КС визнав законним зміну назви області .