Екс-гендиректора «Укртелефільму» підозрюють у заподіянні збитків на майже 69 млн грн

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Екс-гендиректора «Укртелефільму» підозрюють у заподіянні збитків на майже 69 млн грн

Пресслужба НАБУ

Детективи Національного антикорупційного бюро оголосили підозру колишньому генеральному директору ДП «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» у зловживанні службовим становищем та використанні підроблених документів. Про це повідомляє прес-служба НАБУ. За даними слідства, в результаті дій екс-очільника кіностудії держпідприємству завдано понад 68,72 млн грн збитків.

Також про підозру повідомлено ще двом особам: організатору схеми та директору комерційного товариства.

«За версією слідства, колишній керівник «Укртелефільму» у змові з приватними особами відчужив на користь ТОВ майнові права на 67 об’єктів нерухомого майна (квартири, нежитлові приміщення, паркомісця), яке розташоване у місті Києві. Внаслідок цих дій, вчинених з численними порушеннями процедури відчуження державного майна, зокрема, без погодження з органом управління — Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, державі в особі ДП завдано збитків на суму 68,72 млн грн», — заявили в НАБУ.

У листопаді 2018 року Господарський суд Києва визнав договір купівлі-продажу цих майнових прав, із усіма додатковими угодами, змінами та доповненнями до нього, недійсним із моменту укладання.

Підозрювані затримані. Злочин детективи НАБУ розслідують з лютого 2018 року.

Про що мова?

У прес-службі НАБУ не уточнили, у який період скоєно злочин. Проте у матеріалах Господарського суду, згідно з рішенням від 7 листопада 2018 року йдеться про події 2017 року. 12 червня того року керівник «Укртелефільму» уклав договір з товариством з обмеженою відповідальністю «Лодокс» про купівлю-продаж майнових прав на Обʼєкт нерухомості (квартири, нежитлові приміщення та паркомісця).

Зазначимо, що у 2017 році генеральним директором державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів “Укртелефільм”» був Сергій Омельчук. 20 червня він звільнився, а наступного дня того ж року гендиректором «Укртелефільму» став Віктор Підлісний, який до того обіймав посаду директора виконавчого Донецької філії Національної суспільної телерадіокомпанії України, повідомляло Детектор медіа.