У жінки, яку підозрюють у підпалі будинку в Парижі, проблеми з психікою. Її виписали з клініки за тиждень до інциденту

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Підозрювана у підпалі, в результаті якого загинули 10 осіб у Парижі, за останнє десятиліття була госпіталізована щонайменше 13 разів через проблеми з психічним здоровʼям і завершила своє останнє лікування тиждень тому. Про це заявив у середу паризький прокурор, пише AP.

Прокурор Ремі Хейц повідомив журналістам, що жінка, яка була затримана за підозрою в підпалі, провела майже два тижні в паризькому психіатричному закладі, звідки вона вийшла 30 січня. У неї була чиста поліцейська історія, але раніше вона фігурувала у трьох судових процедурах. Одна з них стосувалася підпалу одягу в магазині. Дві інші скарги були відхилені через психічний стан жінки.

У середу жінка проходила обстеження в психіатричному лазареті поліції. За словами прокурора, її перевели туди у вівторок після того, як вона дала слідчим «плутані» відповіді на їхні питання. Вона стверджує, що підпал влаштувала не вона, однак розслідування триває. Жінку затримали після того, як вона нібито завʼязала шарф навколо дзеркала автомобіля і спробувала підпалити його прикурювачем.

  • Полумʼя спалахнуло в ніч на вівторок, 5 лютого, у восьмиповерховому будинку на вулиці Ерлангер — поруч із футбольним стадіоном «Парк де Пренс» у 16-му окрузі французької столиці.