The Washington Post: У своєму зверненні до Конгресу Трамп збрехав або перекрутив факти 26 разів

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Виступ президента США Дональда Трампа перед Сенатом і Палатою представників Конгресу «Про становище країни» був наповнений твердженнями і цифрами сумнівної правдивості, зазначає The Washington Post.

Американське видання зазначає, що багато з цих тверджень Трамп озвучив уже не вперше, і раніше факт-чекери вже звертали на них увагу.

Зокрема, Трамп перебільшує кількість створених за час його президентського терміну робочих місць у США. Президент рахує цей показник від дня голосування, а не з моменту його вступу на посаду.

Також американське видання вказує на неточності в тих частинах виступу Трампа, які стосуються швидких темпів зростання зарплат та ВВП, безробіття, «революції» в енергетиці та в інших питаннях.

Крім того, видання викрило Трампа у використанні безглуздої статистики — наприклад, про те, що зараз у США працює історично найбільша кількість людей. Така статистика не має сенсу, зазначає WP, бо населення США весь час зростає, тому й збільшується, відповідно, кількість зайнятих американців.

  • Президент США Дональд Трамп виступив перед Сенатом і Палатою представників Конгресу зі щорічним посланням «Про становище країни» — головні тези виступу зібрав theБабель.