Вночі: назвали дату зустрічі Трампа і Кім Чен Ина, у метро Вашингтона стався вибух, а у Новій Зеландії лютує лісова пожежа

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Трамп назвав дату зустрічі з Кім Чен Ином

Президент США Дональд Трамп зустрінеться з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у Вʼєтнамі 27—28 лютого. Про це американський лідер заявив під час щорічного звернення до Конгресу США про стан справ у країні. Як повідомляє Укрінформ, Трамп також заявив, що якби президентом США став би хтось інший, а не він, то Америка вже давно би була у війні з Північною Кореєю. Таку ж дату другого саміту лідерів двох держав назвали і джерела видання Politico. Перший саміт Дональда Трампа та Кім Чен Ина відбувся 12 червня 2018 року в Сінгапурі.

У метро Вашингтона вибухнув трансформатор

У районі станції «Рослін» у передмісті Вашингтона вибухнув трансформатор, почалася пожежа й задимлення підземних приміщень. Пасажири та персонал вашингтонського метро евакуювали. Працівники офісних центрів і магазинів, розташованих поруч, відчули під землею поштовхи. З вентиляційної шахти, розташованій біля проїзної частини, певний час виходив густий дим.

Лісова пожежа в Новій Зеландії руйнує будинки

Evan Barnes / Getty Images

На Південному острові в Новій Зеландії лісова пожежа поширилася на тисячі гектарів, знищуючи будівлі. Місцева влада евакуювала мешканців близько 100 будинків, людей розмістили в центрах цивільної оборони. Управління з надзвичайних ситуацій заявило, що пожежа, що почалася у вівторок, 5 лютого у Нельсоні, посилилася удвічі і охопила понад 1 870 гектарів на відстані 20 кілометрів. Повідомлень про жертв або постраждалих поки немає. З пожежею борються 10 вертольотів і два літаки, які намагаються контролювати вогонь.

Мін’юст оскаржить рішення суду щодо Супрун

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що «абсурдні, безвідповідальні рішення українських судів не зможуть заборонити Уляні [Супрун] виконувати обовʼязки Міністра охорони здоровʼя». За його словами, рішення Окружного адмінсуду Києва буде терміново оскаржено. Петренко також додав, що для нього і всієї команди уряду Супрун «є колегою, яка вперше за історію країни кинула виклик системі».