«Хочуть зірвати відновлення миру на сході України». У Медведчука відповіли на звинувачення у державній зраді

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
«Хочуть зірвати відновлення миру на сході України». У Медведчука відповіли на звинувачення у державній зраді

Пресслужба президента російської федерації

В організації «Український вибір» Віктора Медведчука відповіли на внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) Генпрокуратурою відомостей про посягання на територіальну цілісність України та держзраду з боку лідера організації. Там вважають, що фракція «Народний фронт» і, зокрема, депутат Андрій Тетерук своїм зверненням до ГПУ хочуть «зірвати відновлення миру на сході України».

Про це йдеться на сайті «Українського вибору».

У заяві вказується, що причиною звернення до Генпрокуратури став оприлюднений Медведчуком на зʼїзді партії 29 січня план, в якому пропонувалося «вирішення» конфлікту на Донбасі з урахуванням відповідності Мінським угодам та чинній Конституції України.

«Наш план повністю відповідає [...] чиннії Конституції України, яка є Конституцією унітарної держави, що передбачає автономний статус одного з регіонів. Тому внесення змін до Конституції України щодо автономії Донбасу не означає перетворення України на федеративну державу. І всі звинувачення, що ми таким чином створюємо федерацію, є безпідставними», — йдеться в повідомленні.

У Медведчука назвали звернення депутата Тетерука популістським і «диким» кроком. Також там зазначили, що швидка реакція ГПУ говорить про нібито переслідування партії «Опозиційна платформа — За життя».