Instagram почне попереджати про певні зображення. Рішення спрямоване на захист підлітків від небезпечного контенту

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Instagram введе «попереджувальні екрани», щоб приховати зображення самоушкоджень для захисту молодих людей, які використовують додаток. Про це пише the Guardian.

Адам Моссері, генеральний директор Instagram пообіцяв серію змін після смерті британського підлітка Моллі Рассел, чиї батьки вважають, що вона наклала на себе руки після того, як передивилась графічних зображень самоушкоджень і самогубств в Instagram та Pinterest.

За словами Моссері, додаток, що належить Facebook , уже забороняє публікації, які пропагують або заохочують самогубство або заподіяння собі шкоди, але стикаються з труднощами при пошуку таких повідомлень, щоб видалити їх, а також із тим, що користувачі можуть обмінюватися ними для самовираження, але це не рівносильно підбурюванню.

Тому є сенс у «попереджувальних екранах» для зображень самоушкоджень, які розмивають зображення позаду них до тих пір, поки користувач явно не скаже, що хоче переглянути графічний контент.

Компанія також інвестує в «інженерів і навчених рецензентів контенту», які «працюють цілодобово, щоб людям було важче знаходити зображення самоушкоджень», — сказав Моссері.

Моссері обіцяє запровадити заходи через тиждень після того, як міністр охорони здоровʼя Великобританії Метт Хенкок висунув ультиматум Facebook, що необхідно краще захистити дітей в Instagram і Facebook.

«Жахливо, як легко отримати доступ до цього контенту в Інтернеті, і я не сумніваюся в тому, якої шкоди може завдати цей матеріал, особливо для молоді», — написав Хенкок в кінці січня. «Прийшов час провайдерам інтернету і соціальних мереж активізуватись і прибрати цей контент раз і назавжди.

«Як міністр охорони здоровʼя, я особливо стурбований змістом, який веде до самоушкодження і сприяє самогубствам.» — зазначив він.

«Самогубство в даний час є основною причиною смерті молодих людей у віці до 20 років. Рівень самоушкоджень особливо зростає серед дівчаток-підлітків. Як і будь-який батько, я був засмучений на цьому тижні, дізнавшись про 14-річну Моллі Рассел, яка трагічно покінчила з собою. Моллі була всього на два роки старша, ніж моя власна дочка, і я відчуваю занепокоєння з приводу захисту молодих людей», — додав Хенкок.