Youtube задумався над реформою кнопки «Мені не подобається». Усе через хвилю дизлайків під роликами

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Сервіс відеохостингу Youtube розглядає можливість обмежити використання кнопки «Мені не подобається» (dislike) аж до її повного видалення, повідомляє Engadget.

Таким чином сервіс хоче протистояти «флеш-мобам дизлайків». Велика кількість дизлайків не обовʼязково ставить хрест на відео, але може зменшити кількість рекомендацій та обмежити його потенційну аудиторію. Крім того, проблема цілеспрямованих акцій, які закликають «замінусувати» конкретне відео, відлякує потенційних творців контенту.

За словами директора з управління проектами YouTube Тома Леюнга, сервіс розглядає різні варіанти, як-от відключення демонстрації лічильника дизлайків, вимогу від користувача пояснити своє невдоволення, повне відключення лічильника дизлайків або навіть повне видалення кнопки «Мені не подобається». У випадку з відключенням лічильника автори каналів самі зможуть вирішувати, показувати кількість дизлайків, чи ні.

За словами Леюнга, обговорення цих нововведень зараз перебуває на ранній стадії. Це, на його думку, має заохотити зворотний звʼязок з творцями контенту, які можуть запропонувати більш ефективні рішення.

Леюнг також підкреслив і негативні сторони нововведень. Так, пояснення від користувачів можуть створити складнощі з обробкою таких відгуків, а повне видалення кнопки дизлайку може розглядатися як крайній і недемократичний захід.