Супербоул у США: «Нью-Інгленд Петріотс» вшосте стали чемпіонами Національної футбольної ліги

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Супербоул у США: «Нью-Інгленд Петріотс» вшосте стали чемпіонами Національної футбольної ліги

Kevin C. Cox / Getty Images

В американському місті Атланта в ніч на 4 лютого пройшов Супербоул — фінальний поєдинок за звання чемпіона Національної футбольної ліги США (NFL, професійна ліга американського футболу).

У головній грі чемпіонату «Нью-Інгленд Петріотс» перемогли «Лос-Анджелес Ремз» з рахунком 13:3.

Бостонці «Нью-Інгленд Петріотс» стали чемпіонами Національної футбольної ліги вже вшосте. До цього команда перемагала у 2001, 2003, 2004, 2014 і 2017 роках.


У 2017 році спортсмени виграли Супербоул у Хʼюстоні. Найціннішим гравцем тоді став квотербек Том Брейді. Він отримав пʼятий за рахунком перстень чемпіона NFL.

А ось у 2018 році «Нью-Інгленд Петріотс» програли у фіналі «Філадельфії», яка отримала перший в історії трофей на чемпіонаті.

Супербоул (супер кубок) — одна з найпопулярніших телевізійних подій року у США, що змушує багато компаній витрачати мільйони доларів на рекламу під час матчу. День гри — другий за кількістю споживаної їжі після Дня подяки. За даними Forbes, Супербоул — найдорожчий бренд серед спортивних подій, який за день приносить близько $630 млн доходу. Перша гра чемпіонату відбулася 15 січня 1967 року.