Ассанж попросив про додаткові заходи безпеки в посольстві Еквадору в Лондоні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Юристи засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа просять про додаткові заходи його захисту в посольстві Еквадору в Лондоні через загрозу потенційного ризику.

«Клопотання адвокатів про вжиття забезпечувальних заходів ґрунтується на існуванні потенційного ризику для пана Ассанжа, тому вони звернулися до Міжамериканської комісії з прав людини з проханням забезпечити недоторканність приватного життя пана Ассанжа від незаконних посягань, зокрема шпигунства в дипломатичній місії, спрямованого проти нього та його адвокатів», — йдеться в повідомленні МЗС Еквадору.

У посольстві зазначили, що відреагують на прохання, і запевнили про дотримання прав Ассанжа.

Юристи також заявили про неприпустимість передачі свого клієнта будь-якій країні, яка не зможе гарантувати невидачу Ассанжа США.

Нагадаємо, засновник WikiLeaks з 2012 року переховується у посольстві Еквадору в Лондоні. Він просив про політичний притулок через побоювання екстрадиції шведською владою до США у звʼязку з його діяльністю у WikiLeaks. Президент Еквадору Ленін Моренно заявляв, що Ассанж може покинути посольство у будь-який момент, якщо будуть дотримані всі його права.