Вночі: у Бразилії зросла кількість жертв прориву дамби, в ЄС хочуть залишити Huawei без 5G, а в Сингапурі у літака тріснуло лобове скло під час польоту

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: у Бразилії зросла кількість жертв прориву дамби, в ЄС хочуть залишити Huawei без 5G, а в Сингапурі у літака тріснуло лобове скло під час польоту

Pedro Vilela / Getty Images

У Бразилії зросла кількість жертв прориву дамби

У Бразилії в результаті прориву дамби на залізорудній шахті загинуло 99 осіб, з них вдалося опізнати 57. За даними рятувальників, ще 259 людей вважаються зниклими безвісти. Бразильська компанія Vale, якій належала гребля, обіцяє пожертвувати $100 тисяч сімʼям загиблих.

У ЄС хочуть заборонити Huawei розбудовувати 5G

Євросоюз розглядає кілька способів закриття Huawei доступу до розбудови мережі 5G на території ЄС. Один із варіантів передбачає внесення змін до закону про кібербезпеку від 2016 року, що фактично заборонить європейським компаніям використовувати обладнання, виготовлене у країні, яку підозрюють у застосуванні власного обладнання для шпигунства або саботажу. Єврокомісія також може внести зміни до правил проведення державних закупівель.

У Сингапурі в літака тріснуло лобове скло під час польоту

Літак сінгапурської бюджетної авіакомпанії Scoot через три години після зльоту повернувся в аеропорт через тріснуте зовнішнє скло кабіни пілотів. На борту Boeing 787, який виконував політ із Сингапуру до міста Голд-Кост в Австралії, перебував 341 пасажир. Серйозних наслідків не було, тиск у кабіні і в літаку загалом залишався на допустимому рівні. Через кілька годин після приземлення в аеропорту Чангі всі пасажири вилетіли на резервному лайнері авіаперевізника.

Колумбія заборонила вʼїзд для понад 200 прихильників Мадуро

Колумбія заборонила вʼїзд в країну більш ніж 200 чиновникам і прихильникам президента Венесуели Ніколаса Мадуро. Глава міграційної служби Колумбії Крістіан Крюгер заявив, що це всього лише попередній сакційний список і в найближчі дні він може розширитись.

У Судані затримали доньку лідера опозиції

Доньку лідера суданської опозиції Садіка аль-Магді затримали і відвезли у невідомому напрямі. Маріам — заступник голови опозиційної партії «Умма», яку очолює її батько, останній демократично обраний прем’єр-міністр Судану, який був повалений президентом Омаром аль-Баширом під час перевороту 1989 року. Вона підтримувала хвилю протестів, що з грудня минулого року охопили різні міста країни.