НАБУ: Колишньому голові ДП «Укркосмос» повідомили про підозру в зловживанні службовим становищем

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У Національному антикорупційному бюро (НАБУ) повідомили екс-керівнику підприємства «Укркосмос» про підозру у зловживанні службовим становищем. Про це пише Интерфакс.

Крім колишнього голови в справі фігурують ще колишній радник генерального директора і посередник. Їм також було повідомлено про підозру.

За матеріалами слідства, вони у 2011—2017 роках створили схему, за допомогою якої вивезли за кордон і легалізували $8,245 млн.

«Для цього колишній генеральний директор ДП «Укркосмос» за вказівкою свого позаштатного радника підписав і передав представникам генерального підрядника проекту створення Національної супутникової системи звʼязку України — канадської корпорації Macdonald, Dettwiler And Associates Corp — документи з вимогою перерахувати кошти на рахунок компанії, підконтрольної позаштатному раднику цього ДП. В результаті $8,245 млн з отриманих компанією позаштатного радника, зареєстрованою в Республіці Кіпр, були використані в його власних інтересах», — сказано в повідомленні.

Як результат — зірвався запуск першого українського телекомунікаційного супутника «Либідь».

  • Україна піднялася на десять позицій у світовому «Індексі сприйняття корупції» за 2018 рік, який 29 січня оприлюднила міжнародна антикорупційна організація Transparency International.
  • Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук помічника одного з народних депутатів, колишнього співробітника компанії «Укрзалізниця», повідомляє прес-служба НАБУ. Його підозрюють у заволодінні 93,27 млн грн компанії.