У мера Риги Ніла Ушакова провело обшук Бюро з боротьби з корупцією

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Співробітники Бюро із запобігання та боротьби з корупцією Латвії 30 січня провели обшуки в кабінеті та за місцем проживання мера Риги Ніла Ушакова (партія «Згода»). Про це повідомляє латвійське національне інформаційне агентство LЕТА і латвійський громадський портал LSM.

У бюро агентству LETA підтвердили, що в межах кримінального процесу проводили «невідкладні процесуальні дії», але інших коментарів не надали.

Близько полудня чотири співробітники бюро прибули в Ризьку думу і пройшли в кабінет мера. Пізніше вони покинули кабінет у супроводі директора юридичного управління думи Яніса Лієпіньша. На питання журналістів представники БПБК не відповідали, з кабінету винесли предмети, можливо, компʼютер, а також велику папку з документами.

Що говорить Ушаков?

Як повідомляє агентство LETA, мер Риги Ніл Ушаков заперечує, що якимось чином порушив закон, тому не збирається залишати свою посаду. Він підтвердив журналістам, що Бюро із запобігання та боротьби з корупцією (KNAB) у середу провело обшук і в його офісі, і вдома.

«Поклавши руку на серце, можу сказати, що моя совість чиста», — заявив Ушаков. Він додав, що в цьому розслідуванні до нього не було застосовано жодного статусу.

Про суть справи політик говорити відмовився, наголосивши, що більш докладних коментарів давати не може, оскільки підписав відповідний документ.