У Росії Інтерпол затримав українського кікбоксера, підозрюваного у вбивстві та викраденні авто. Його розшукують в Україні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Санкт-Петербурзі співробітники Інтерполу затримали українського кікбоксера Вадима Оленчика, якого розшукують в Україні за підозрою у вбивстві та викраденні автомобіля в Києві.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

«Затриманий громадянин України Вадим Оленчик 1995 року народження, який перебуває в міжнародному розшуку за ініціативою правоохоронних органів України за вчинення злочинів, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України та ч. 1 ст. 289 КК України », — йдеться в повідомленні.

За даними агентства, Оленчика доставили у чергову частину Курортного району Санкт-Петербурга. Національне центральне бюро Інтерполу МВС Росії нібито поінформувало українську сторону.

Оленчик, який є чемпіоном Європи з кікбоксингу, пʼятикратним чемпіоном України з тайського боксу, а також дворазовим чемпіоном світу, розшукується з 2017 року у справі про вбивство свого знайомого.

Національна поліція

Як пише видання «Фонтанка», українця затримали 29 січня у Міжрайонному реєстраційно-екзаменаційному відділі (МРЕВ), «куди оперативники його фактично заманили, вигадавши неіснуюче ДТП».