Вибори 2019: за 30 днів поліція отримала понад 350 повідомлень про порушення

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вибори 2019: за 30 днів поліція отримала понад 350 повідомлень про порушення

Brendan Hoffman / Getty Images

З початку передвиборчої кампанії в Україні зареєстровано 357 повідомлень про події, повʼязані з виборами. Правоохоронці наразі розслідують вісім кримінальних проваджень: чотири за фактом хуліганства, а також по одному за порушення порядку фінансування виборчої кампанії, перешкоджання профдіяльності журналістів та перевищення влади або службових повноважень.

Про це повідомив директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко на сторінці у Facebook.

«За минулу добу Національна поліція України зареєструвала +41 повідомлення про виборчі події. За одним з них за фактом нападу на спостерігача Громадянської мережі ОПОРА у Кропивницькому поліція Кіровоградської області зареєструвала провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство)», — зазначив речник МВС.

Також він додав, що з початку кампанії складено 73 адмінпротоколи. Зараз правоохоронці перевіряють 197 повідомлень та вже розглянули 69 звернень від громадян.

  • 31 грудня 2018 року в Україні стартувала передвиборча кампанія. Документи для реєстрації ЦВК буде приймати до 3 лютого 2019 року. Вести передвиборчу агітацію кандидатам дозволено після офіційної реєстрації і до 00:00 29 березня 2019. Результати виборів президента повинні бути встановлені до 10 квітня 2019 року. А восени в Україні відбудуться парламентські вибори.
  • За законом, жодних обмежень у кількості кандидатів, які можуть балотуватися на посаду президента в Україні, немає. Щоб зареєструватися, кандидат має внести 2,5 млн грн застави, а також надати щорічну декларацію про доходи. У разі програшу гроші не повертаються.